2021. már 16.

BlitzWolf BW-AF1 olaj nélküli forrólevegős okos fritőz teszt

írta: fontecone
BlitzWolf BW-AF1 olaj nélküli forrólevegős okos fritőz teszt

A BlitzWolf nemrég piacra dobott egy egészen érdekes terméket. Az egészségükre odafigyelő, de a hasukat szerető, minimális szakács tudománnyal rendelkező kütyümániások körében a BlitzWolf BW-AF1 egy hiány pótló megoldás.

blitzwolf-bw-af1-nyito.jpg

Nagyon ügyesen ráérzetek a gyártók arra, hogy miként lehet felkelteni az érdeklődését azoknak a vásárlóknak, akiket egy adott termékkategória nem igazán érdekel. A háztartási takarítóeszközök esetében például a kulcs az ,,okos” szó volt. Ez a trükk sok felhasználó és saját esetemben is a már egyszer bevált. Hiszen porszívó minden háztartásban van, de feltételezem, hogy kevés ember van, akiket az ilyen masinák érdekelnének és szeretik is használni ezeket. Azonban, ha kicsit okosítjuk ezeket a gépeket okostelefonos vezérléssel, akkor változhat a történet. Így már több embert figyelmét felkeltik a modernizált takarító rabszolgák és a használatuk is élvezetessé, érdekessebbé tehető.

A konyha és azon belül a sütéshez- főzéshez használt szerkentyűk szintén nem tartoztak az érdeklődési körömbe ezidáig. A változást a BlitzWolf intelligens forrólevegős sütője hozta, amelyhez tartozik egy mobiltelefonos alkalmazás is. Manapság az ,,okos” mellett az ,,egészséges” kulcsszóval szinte bármit el lehet adni. A BlitzWolf BW-AF1 is egy ilyen kiokosított kütyü, amelyben olyan ételeket készíthetünk, amelyek nemcsak finomak, de még diétások is.

blitzwolf-bw-af1-1.jpg

A BlitzWolf BW-AF1 egy forrólevegős fritőz, angol nevén Air Fryer, amely forró levegővel biztosítja a korábban csak olajban sütéssel elérhető eredményt. Olajban szinte bármi gyorsan és olcsón megsüthető, az éttermek és
a gyorsétterem-láncok is ezért használják ezt a sütési eljárást. Nagyon sokan szeretik az így készített ételeket, de sajnos az olajban/zsírban sütött ételek rengeteg kalóriát és transzzsírt tartalmaznak.

blitzwolf-bw-af1-2.jpg

Valójában a légsütő koncepciója messze áll az étel zsírban vagy olajban történő főzésétől, vagyis az ,,igazi” sütéstől. Működési elve egy nagyon egyszerű fizikai jelenségen, a termikus konvekción (hőáramláson) alapul. A gépben a kivehető sütőtálca felett egy spirál alakú fűtőszál és egy ventilátor van, amely a forró levegőt keringet 360 fokban az alapanyagok körül. Ez gyakorlatilag egy konvekciós kemence, amelyben a meleg levegő alacsonyabb hőmérsékletű testtel érintkezik. A forró levegő a természetes konvekció miatt felfelé emelkedik, míg a hideg lefelé halad, ezáltal konvektív mozgások keletkeznek.

blitzwolf-bw-af1-3.jpg

A 295×305×350 milliméteres méretekkel és 7180 grammos tömeggel rendelkező BlitzWolf légsütő felépítése roppant egyszerű. A levegős sütő magából az eszközből és egy háromrészes kivehető sütőtálcából áll, amelynek maximális térfogata 6 liter. A fényes, fekete polikarbonát ház – amely egy igazi ujjlenyomat mágnes-, hátoldalán egy szellőzőrács van, itt távozik a forró levegő.

blitzwolf-bw-af1-4.jpg

A készülékház tetején, a kőr alakú kezelőpanel közepén egy LCD kijelző, mellette pedig a sütési hőmérséklet és idő beállításhoz használható éritőgombok találhatóak. Az alsó sorban a sütési mód kiválasztása, a sütés indítása / leállítása és a be- kikapcsoló gomb kapott helye. A felső sorban a programozott főzési módok ikonjai láthatók a főzési hőmérséklet és időtartam mellett, de csalódást keltő módon nem érintőgombok. Csak dizájn elemként szolgálnak.

blitzwolf-bw-af1-5.jpg

A BlitzWolf BW-AF1 egy intelligens sütő. Ami azt jelenti, hogy a többi IoT eszközhöz hasonlóan, itt is csatlakoznunk kell a WiFi-hez és egy ingyenes alkalmazással telefonunkkal vezérelhetjük a kütyüt. A telepítési folyamat és a működés rendkívül egyszerű és intuitív,  jól működik mind iOS, mind Android rendszeren.

blitzwolf-bw-af1-6.jpg

Töltsük le a Play Árúházból a BlitzWolf alkalmazást, majd regisztráljunk egy felhasználói fiókot. Ezután az alkalmazásban a képen látható módon adjuk hozzá az eszközt. Majd jöhet a WiFi jelszó beírása. Az app kérni fogja, hogy a sütőn nyomjuk meg a Reset gombot. Ehhez a menü és a be- kikapcsoló gombot kell nyomva tartani, majd elengedni akkor, amikor az LCD kijelzőn az ,,1- – 0″ felirat megjelenik.

blitzwolf-bw-af1-7.jpg

Az alkalmazás elkezdi keresni eszközt, amelyet kb. 30 másodpercen belül meg is talál. Innentől kezdve a sütő minden funkciója vezérelhető a telefonunkról is. Nálam a Xiaomi router dedikált IoT antennája egyből kiszúrta, hogy új okosotthon eszközök került integrálásra. A képernyőmentésen az applikációban ,,BW-AF1″ néven kellett volna megjelennie a sütőnek, de a router által azonosított néven került elmentésre az új szerkezet. Természetesen utólagosan bármilyen nevet adhatunk a sütőknek.

blitzwolf-bw-af1-8.jpg

Na, de mire is jó az okostelefonos vezérlés azon kívül, hogy elképesztően menő?

  • Az első kézenfekvő válasz erre az, hogy a sütő esetleg olyan magasan kerül elhelyezésre, hogy a készülék tetején lévő gombokat nem érjük el.
  • A ,,Wow-faktort” azonban a távolról vezérelhető étel elkészítés váltja ki. Az alábbi példa nálunk már rendszeressé vált. Hazafelé menet, az előre bekészített alapanyag sütését az alkalmazásban úgy állítjuk be, hogy akkor készüljön el a friss étel, amikor betoppan a család az ajtón. Így a kézmosás és a terítés után villám (Blitz) gyorsan ülhetünk is le enni. Így megelőzhetjük a farkas (Wolf) éhes családtag idegesítő kérdését. Mikor lesz kész, kész van már? BlitzWolf, a villámgyors farkas!

blitzwolf-bw-af1-9.jpg

A gép első használatba vétele előtt jó alaposan mossuk el a három részes sütőkosarat, mi erre a célra gőztisztítót használtunk, amely tisztít és fertőtlenít is egyben. A tapadásmentes felülettel ellátott XXL méretű kosár egyébként mosogatógépben is nyugodtan elmosható.

Nem maradt más hátra, mint megtölteni az 1800 watt teljesítményű BlitzWolf BW-AF1 kosarát és elkezdeni a sütést. Első körben nyúl comb lett sütve a gyári (poultry) beállítást használva. A poultry igazából baromfit jelent, 25 perces sütési idővel 200°C-on. A húsit barbecue szósszal és egy kis sörrel is megkentük. Itt csak arra vigyázzunk, hogy a szakácsnak is jusson elég sör!

A köret csíkokra vágott édesburgonya és cékla volt, amelyhez a ,,fries”, azaz sült krumpli opciót választottuk ki a telefon képernyőjén. Gyárilag 6 előre beprogramozott beállítás közül választhatunk. Természetesen van manuális beállításra is lehetőség. Az ételek, a receptek, illetve a saját szánk íze szerint 80 és 200 Celsius fok között szinte bármilyen hőfokot és időtartamot beállíthatunk.

Délutáni nasinak egy kis édesburgonya és cékla cihps készült. Ehhez a hőfokot 150°C-ra, az időt 15 percre állítottuk, majd kihúztuk a kosarat, egy kicsit összeráztuk és visszaraktuk 3 percre 180°C-on. A chipsek ezután ropogósak és tökéletesek lesznek.

blitzwolf-bw-af1-13.jpg

Az elkészült husi egy kis barbecue szósszal és egy kis sörrel megbolondítva + köret és chips.

A csirkemell, a panírozott csirkemell, a fagyasztott hasábburgonya, az egész burgonya mellett egyszerűbb süteményeket, pizzát is készítettünk BlitzWolf BW-AF1-ben. Gyermekkorom kedvenc reggelijéről, a bundáskenyérről már évek óta le kellett mondanom, mert az első szelet után megfájdult tőle a hasam. Ebben a sütőben azonban olaj nélkül elkészíthető ez a kedvenc is, így végre hasfájás nélkül is felidézhettem a régi kor ízeit.

Hasznos tippek:

  • Olajspray-vel permetezzük be vékony rétegben az alapanyagokat és a sütőkosarat. Használhatunk erre a célra hagyományos kenő ecsetet is.
  • Az ételek egymásra rakásával megakadályozzuk azt, hogy a forró levegő egyenletesen áramoljon, ezzel megszüntetve a konvekciós hatást. Ezért 5-10 percenként húzzuk ki a kosarat és rázzuk össze a tartalmát. A gép automatikusan kikapcsol a sütőkosár kihúzásakor, majd visszatolás után ismét bekapcsol.
  • Öntsünk egy kis vizet a kosár aljára. Ez segít megakadályozni, hogy a lecsepegő zsír leégjen és füstölni kezdjen.               

blitzwolf-bw-af1-19.jpg

Miért előnyős a BlitzWolf BW-AF1 olaj nélküli forrólevegős okos sütő?

  • Átlagban 90 százalékkal kevesebb hozzáadott zsiradék/olaj nélkül süthetünk, vagyis sokkal egészségesebben készíthetőek el benne az ételek.
  • Nem kell kínlódnunk a használt olajjal.
  • Az ételek nem áznak el az olajtól, ezáltal sokkal ropogósabbak, ízletesebbek lesznek, mellékíz nélkül.
  • A  hagyományos olajsütőknél megszokott olajszag, sőt a zsíros vízpára is elfelejthető, csak az étel kellemes illata terjeng a konyhában.
  • A nagy mennyiségű hő kis sütési területre koncentrálódik, ezért sokkal jobb a hatásfoka, mint a villany vagy gáztűzhely sütőké. Ezáltal gyorsabban elkészülnek az ételek, kevesebb áramfogyasztás mellett.
  • Az előbb említett jobb hatásfok miatt nem fűti be a konyhát, vagyis nyáron kifejezetten kellemes a használata.
  • Kisebb konyhákba, ahová nem férne be egy rendes villany/gáz sütő ideális megoldás, nem kell lemondani a sütőben sült ételekről.
  • Nagyon egyszerű, gyors és könnyű a takarítása.
  • Vásároljunk különböző kiegészítőket (Air Fryer Accessories néven keressük az interneten) és a lehetőségek tárháza ki bővül.

blitzwolf-bw-af1-20.jpg

A tipikus rántott és sült ételeken kívül elképesztően finom süteményeket is készíthetünk. A lenti képeken az új kedvenc sütim látható, amely 12 perc alatt, 170 °C fokon készült el.

Hátránykét megemlíthető, hogy sok embernek hiányozhat a klasszikus olajíz. Elsőre talán furcsa lesz csak az étel valódi ízét érezni, olajos mellékaroma nélkül.

BlitzWolf BW-AF1 olaj nélküli forrólevegős okos sütő esetében a nagy népszerűség miatt folyamatos a készlethiány. Jelen pillanatban ismét előrendelhető, 200 darab lesz a lengyel raktárban, amit március 28 után kezdenek kiszállítani. Használjuk a BGBWAF11GF kuponkódot, így 91,97 dollár lesz az ár, ez valamivel kevesebb, mint 29 ezer forint. A termék EU (PL) raktárból fog érkezni, minden további költség nélkül, ingyenes szállítással. Ennyi pénzért ekkora teljesítményt és tudást egyetlenegy gyártó sem ad, imádjuk!

 

Szólj hozzá

olaj nélküli forrólevegős okos sütő BlitzWolf BW-AF1

A bejegyzés trackback címe:

https://fontecone.blog.hu/api/trackback/id/tr6016429486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása