2023. aug 30.

Tronsmart Halo 200 karaoke party hangszóró teszt

írta: fontecone
Tronsmart Halo 200 karaoke party hangszóró teszt

A Tronsmart nem teketóriázik, már a Bang Max megjelenése előtt piacra dobta a Halo széria új tagját, a Tronsmart Halo 200-at, igy már hétféle party hangszóró található a kínálatukban. Ez a hangszóró partiközpontú funkciókkal rendelkezik, mint például a karaoke és gitár bemenetek, RGB-LED fényshow, valamint alapáron jár hozzá két darab vezeték nélküli mikrofon is

tronsmart-halo-200-nyito.jpg

A legújabb és legnagyobb Tronsmart hangszóróról még frissek az emlékeink. A gyártó party hangszóró kínálatát a négytagú Bang család mellett a Halo 100, illetve 110 képezte. Most megérkezett a nagytestvér, a Tronsmart Halo 200 is, 120 W-os zenei teljesítménnyel és még mindig hordozható kivitelben.

A Tronsmart hangszórók fő jellemzői, mint a Bluetooth 5.3-as kapcsolat, a SoundPulse Audio hangzás, a hosszú üzemidő – esetünkben akár 18 óra! -, a powerbank opció, a True Wireless Stereo funkció, az IPX vízállósági tanúsítvány, az „RGB LED ritmusdáridó” és meggyőző zenei teljesítmény nem maradhatnak ki ezúttal sem.

tronsmart-halo-200-1.jpg

Már megszokhattuk, hogy ez a gyártó mindig extra figyelmet fordít a termékei csomagolására, olyan érzetet ad, mintha sokkal drágább motyót rejtene a doboz. A pakkban a Tronsmart Halo 200 Karaoke Party hangszóró feletti hungarocell ágyban helyezték el a 2 darab vezeték nélküli mikrofont, a hozzá való narancs színű, szilikongyűrű védőburkolatot, egy AUX kábelt, egy töltőkábelt (az adapter be van építve a hangszó testbe) és természetesen a (nem) szükséges papírárút.

tronsmart-halo-200-2.jpg

A Tronsmart Halo 200 vizuálisan a Tronsmart Halo 100-ra emlékeztet. Az álló hangszóró háza szinte teljes egészében nagyon jó minőségű műanyagból készült, remek összeszerelési minőséggel társítva. Az előlapon alumínium perforált rács található, amely mögött a beépített hangszórók láthatók. Ezeket RGB LED-gyűrűk szegélyezik, melyek a Tronsmart Halo 200-nak a kívánt party megjelenést adják. Öt különböző világítási mód közül választhatunk, amelyek mindegyike szinkronban van a zenével. Nagyon menő és látványos fícsör az, amikor állítjuk a hangerő a mélysugárzó körüli fénykör dinamikusan mutatja a változást.

tronsmart-halo-200-3.jpg

266 x 282 x 386 milliméteres méretekkel és 6028 grammos tömeggel rendelkező zajláda elég kompakt ahhoz, hogy mindennapi háztartási hangszóróként is működjön, de amikor eljön a buli ideje, a Halo háromutas hangrendszerével hozza a szintet, és feldobja a hangulatot a beépített partilámpáival. A Tronsmart egyébként továbbra is „Hordozható" néven hirdeti a Halo 200-at.

tronsmart-halo-200-4.jpg

A hosszanti barázdált oldalakon a cég logójával, illetve Tronsmart felirattal büszkén hirdeti a kütyü, hogy ki fia borja. Szóval helló-halo nem csak a JBL tudja, hogy mitől döglik a légy.

tronsmart-halo-200-5.jpg

A hangszóró teste a reflexnyílás miatt hátulról nyitott, ezért csak IPX4 védelem van – ez csak fröccsenés-állóságot jelent -, vagyis a medence partján óvatosan duhajkodjunk. A hátsó fronton maradva, a hord fogantyú alatti Halo 200 felirattal díszített gumifül alatt találjuk a 6,3 mm-es mikrofon/gitár bemenetet, az USB-A csatlakozót, amely két funkciót is betölt. Egyrészt pendrive-ról játszhatjuk le a muzsikát vagy powerbankként is funkcionál. A második mikrofon portja is itt helyezkedik el. A vezetéken csatlakoztatott mikrofonokhoz, illetve gitárhoz külön-külön hangerőszabályzó jár. Van még AUX csatlakozó, reset gomb és végül a hálózati kábel csatlakozója.

tronsmart-halo-200-6.jpg

A hangszóró felső részén találhatjuk meg a fehér háttérvilágítással ellátott vezérlőgombokat, valamint a töltés visszajelző LED-eket és a kék színnel megvilágított hangerőszabályzót. A Halo 200 használata pofonegyszerű, de segítség gyanánt a gyáriak is készítettek egy gyorsbeállítási videót a működés mikéntjéről.

 A kötöttségek nélküli zenehallgatást a Bluetooth 5.3 kapcsolat hozza el, amely atomstabil kapcsolatot biztosít. Party hangszóróknál a fejlett kodekek hiányán nem érdemes meglepődni, elég ide az SBC, az audiofil hangzást ne itt keressük, a hangsúly a bulin van. Alternatívaként a 3,5 mm-es Aux bemenet is igénybe vehető. A hangszórót ellátták True Wireless Stereo üzemmóddal, így két Bang SE összekapcsolásával valódi sztereó élményt kapunk. Nem maradt ki a TuneConn technológia (Broadcast mód), mely segítségével akár 100 darab Halo 200 hangszórót kapcsolhatunk össze, természetesen vezeték nélkül. Szuper funkció a dual audio mód, amikor is egy időben két vezeték nélküli eszköz is lehet a forrásunk.

tronsmart-halo-200-7.jpg

Minden gomb, ami a készüléken megtalálható, elérhető a Tronsmart alkalmazásban, amely Android és iOS platformra is ingyenesen letölthető. Az app információkat ad az akkumulátor állapotáról és a kiválasztott üzemmódokról, a hangbemenet vagy hangprofilok közül is választhatunk, a LED fényeffektek színeit állíthatjuk, és a firmware-frissítések is elvégezhetjük. Amint az alábbi képernyőképekből látható, a hangszóró beállítása és hangkimenetének vezérlése meglehetősen egyszerű.

tronsmart-halo-200-8.jpg

A Tronsmart Halo 200 háromutas hangszórórendszerrel van felszerelve, amely 50 Hz és 20 000 Hz közötti frekvenciatartományt fed le. Aelőlap felső felében 1 magas-, 2 közép-, az alsó felében pedig egy mélysugárzó hozza össze a 120 W-os zenei összteljesítményt. Mindezt megfejeli még a Tronsmart által egyedileg szabadalmaztatott digitális hangfeldolgozási eljárás, a SoundPulse, ami jól hallhatóan kiszélesíti a hangtartományt, valamint javítja a basszushatást, használata gyakorlatilag kötelező.

tronsmart-halo-200-9.jpg

A maximális hangerő elég komoly, bár mélységében nem éri el a Bang Max modell magasságait. A Tronsmart itt kicsit visszafogta a basszuskapacitást, a zene még maximumon sem torzul. Fontos elem ebben a tekintetben a hátsó fronton elhelyezett reflexnyílás, amely enyhíti a basszusnyomást.

Jól érezzük a frekvenciaegyensúlyt az alacsony hangerő mellett, a márkánál megszokott, markáns basszus jelenlétével, de kiegyensúlyozott mély- és magashanggal, jobb, mint a fent említett modellnél. Az igazság az, hogy a hangszórók RGB animációi elég szórakoztatóak, és egy újabb elem a buli hangulat megteremtéséhez, ami nem rossz dolog. Vannak olyan részletek a hangminőségében, amelyek jobban tetszenek nekünk, mint a Bang Max változatban, mint például a kissé visszafogottabb basszus, ami a közepeknek és a magasaknak több ragyogást ad. A hangerő kellően magas a bulikon való használathoz, bár itt a 130 W-os modell győzedelmeskedik.

tronsmart-halo-200-10.jpg

A hangszóró 15 000 mAh-s akkumulátorral van felszerelve, amely a gyártó szerint akár 18 órás üzemidőt is lehetővé tesz. Mint mindig, a futási idő a kiválasztott zenei hangerőtől és a bemeneti adathordozótól függ. Nekünk nem okozott gondot, hogy több mint 12 órányi lejátszást érjünk el RGB-vel bekapcsolva 30-40%-os hangerőn, ami elég hangos egy szobákban, -kérdezd csak meg a szomszédodat-. Az egyetlen korlát a beépített 30 wattos töltő, a hangszórók többet fogyasztanak, mint amennyivel az adapter tölt. A kikapcsolásig lemerült zenedoboz akkumulátorába 0,075 KWh töltünk 3 óra 12 perc alatt a Power Station konnektorából, napenergia a barátunk, nem az MVM.

tronsmart-halo-200-11.jpg

Nem zárhatjuk le a tesztet a karaoke funkció megemlítése nélkül. A két mellékelt vezeték nélküli mikrofonnal gyorsan átalakíthatjuk a Halo 200-at egy dedikált karaoke géppé. Ezek a mikrofonok a vállalat régóta ismert ECHO TWS rendszerét használják ki a készülékek párosításához. Két darab AA-s elem behelyezése, majd a mikrofonok bekapcsolása után azok automatikusan csatlakoznak a hangfalhoz.

tronsmart-halo-200-13.jpg

Az önkéntes tűzoltó kollégák szertárában, a Spotify, illetve YouTube karaoke zenék használatával be is indítottuk a bulit, természetesen gitárt is csatlakoztatunk a hangszóróhoz. A karaoke rész tök jó, gitár erősítőként pedig a Bang Max tesztünkben leírtak érvényesek.

tronsmart-halo-200-12.jpg

Összefoglalva, a Tronsmart Halo 200 egy erőteljes party szörny, amely karaoke hangszóróként is kiváló. Néhány kisebb hiányosság ellenére a lenyűgöző tulajdonságok miatt megéri az árát. Nehéz ezt a modellt vagy a Bang Max-ot választani, ha valaki értékeli az esztétikát és ezt a formátumot a mikrofonnal, akkor ez a nyerő, ha nagyobb nyers erőt helyezünk előtérbe, a másik modell egy kicsit többet ad.

Tronsmart Halo 200 party hangszóró megvásárlásához most a NNNTSMHALO20 kupon használatával csak 169,20 dollárra lesz szükségünk, ami 59 ezer forint. Nem lehet kérdés, ezért az árért ajánlott a termék.

A termék EU raktárból érkezik, a rendelést követően 3-5 napon belül, nincs további szállítási díj, VÁM, ÁFA és egyéb hercehurca, annyit fizetünk, amennyi fentebb írva van!

Szólj hozzá

Tronsmart Tronsmart Halo 200 karaoke party hangszóró teszt