2024. jún 21.

BlitzWolf BW-HP6 Pro fejhallgató teszt

írta: fontecone
BlitzWolf BW-HP6 Pro fejhallgató teszt

A BlitzWolf BW-HP6 Pro fejlett aktív zajszűréssel, 50 órás akkumulátor-üzemidővel, AAC HD hangdekódolással, összecsukható kialakítással, egészen jó hangminőséggel és rendkívül alacsony árcédulával ellátott fejhallgató. 

blitzwolf-bw-hp6-pro-11.jpg

A nem is olyan távoli múltban a zajszűrőkkel felszerelt vezeték nélküli Bluetooth fejhallgatók piaca meglehetősen korlátozott volt. Az elmúlt években azonban jelentős változás történt ezen a téren.

A BlitzWolf BW-HP6 Pro olcsón kínál az aktív zajcsökkentési technológiát (ANC), ezért felkeltheti a potenciális vásárlók figyelmét.

blitzwolf-bw-hp6-pro-1.jpg

A kereskedelmi csomagolás hagyományos a BlitzWolf termékeknél - minimális nyomtatás, fehér és zöld színek, szerény márkanév az oldalán és a modell közepén. Rövid jellemzők, tanúsítványok, gyártói adatok a hátoldalon. A pakk a tartalma pedig egy Type-C töltőkábelt, egy hordtáskát és egy használati útmutatót tartalmaz.

blitzwolf-bw-hp6-pro-2.jpg

A BlitzWolf BW-HP6 Pro már az első rénézésre is egyszerű ajánlatnak tűnik.  A szerkezet nagyon könnyű, olcsó tapintású műanyagból építkezik. Nem érzzük úgy, hogy eltörne a kezünkben, ami jó, de van némi bizonytalanság. Ezzel szemben a súly hiánya azt jelenti, hogy nagyon kényelmes viselet hosszabb használat során. A fejhallgató összecsukható és forgatható konzollal csatlakozik egymáshoz. A fülhallgató mindkét oldalán a tartókonzolok kihúzásával méretezhető.

blitzwolf-bw-hp6-pro-3.jpg

Maguk a fülszárnyak előre fordíthatók, a fülkagylók le-fel mozgathatóak, így könnyen alkalmazkodnak bármely hallgató fejéhez. A fülvédők és a fejpánt párnázottak. A fejpánton körülbelül 1 cm-es műbőr párnázás, a fülkagylókon pedig körülbelül 2 cm-es ugyanilyen párnázás található. A csészék és a fejpánt párnázása elegendő és kényelmes, de néhány óra használat után izzad a fül, mivel a műbőr nem lélegzik túl jól.

blitzwolf-bw-hp6-pro-4.jpg

A teljes méretű fejhallgatókkal kapcsolatban fontos kérdés a fülpárnák mérete az egyéni anatómia megfelelő kiválasztásához. A BlitzWolf BW-HP6 Pro fülpárnáinak belső mérete 41 × 58 mm, a külső mérete pedig 80 × 95 mm.

Minden vezérlőelem és port a jobb oldali csészén található. A mikrofonnyílás nyitja a sort (a bal oldali fülkagylón is pont ugyanott van egy belőle), majd az USB-C aljzat, az aktív zajszűrés kapcsológombja és a kék-piros színben visszajelző értesítési LED követi. A sort a két hangerőszabályzó gomb folytatja, amelyekkel a számokat is tudjuk léptetni előre és hátra a gombok nyomva tartásával. A hangerő gombok között lévő bekapcsoló gombbal a ki-be kapcsoláson és a lejátszás megállításán-elindításán kívül a hívásokat fogadhatjuk, illetve hosszan nyomva utasíthatjuk el.

blitzwolf-bw-hp6-pro-5.jpg

Olcsó fejhallgatóhoz képest a hangzása őszintén jónak mondható. A BW-HP6 Pro 40 mm-es dinamikus meghajtókkal van felszerelve, amely méret általában jó egyensúlyt tesz lehetővé a mélyhangok és a tisztaság között a közép- és magas hangokban. Már első hallásra nyilvánvaló, hogy ez a fejhallgató olyan hangzásra törekszik, amely egyszerre élénk és kiegyensúlyozott. A basszus ütős és hangsúlyos anélkül, hogy túlnyomná a középeket, amelyek tiszták és jól meghatározottak maradnak. Ez biztosítja, hogy az énekhang és a vezető hangszerek precízen szóljanak, és egészen jó hallgatási élményt nyújtsanak. A BW-HP6 Pro nem az audiofil egyéneknek szól, de az átlagos hallgató számára nagyon tisztességes a hangminőség. Színpad, hangerő, részletek - minden megvan. Emellett nagy hangerőtartalék is van.

blitzwolf-bw-hp6-pro-6.jpg

Az új BlitzWolf fejhallgató kétféle kodek-támogatást kínál. Az SBC, mint az univerzális Bluetooth audiokodek garantálja, hogy a fejhallgató bármilyen Bluetooth-kompatibilis eszközzel működjön, megbízható minőségű hangátvitelt kínálva. Másrészt az AAC kodek támogatása egy figyelemre méltó kiegészítés, amely vonzó azok számára, akik jobb hanghűséget keresnek anélkül, hogy az audiofil területre merészkednének. Az AAC hatékonysága és kiváló tömörítési algoritmusai tisztább, részletesebb hangzást biztosítanak.

blitzwolf-bw-hp6-pro-7.jpg

A fejhallgató egyik kiemelkedő tulajdonsága a fejlett aktív zajszűrés (ANC) technológia, amely az árát tekintve meglepően hatékony. A gyártó szerint ez a fejhallgató akár 30 decibellel is képes csökkenteni a környezeti zajt. Ez a zajcsökkentési szint hasonló a piac többi vezető modelljéhez, amelyek általában 35 és 45 decibel között mozognak. Azonban fontos helyén kezelni az elvárásokat – az ANC on-budget fejhallgató nem biztos, hogy megfelel a magasabb kategóriás modellek teljesítményének. A legtöbb ANC fejhallgatóhoz hasonlóan tesztalanyunk is nehezen tudja kiküszöbölni az ingadozó, magas frekvenciájú hangokat, például az emberi beszédet vagy a hirtelen csörömpölést. Ennek ellenére továbbra is sikerül csökkenteni az általános zajszintet, lehetővé téve, hogy élvezzük a zenét, a podcasteket vagy a csendet anélkül, hogy teljesen elszigetelnénk magunkat a környezettől, ami előnyös lehet a helyzetfelismerés szempontjából.

blitzwolf-bw-hp6-pro-8.jpg

A fejhallgató a legújabb Bluetooth 5.3 chippel van felszerelve, amely gyors és stabil kapcsolatot biztosít. A hang késése a képhez képest nem érzékelhető, de van egy külön game mode is (az ANC gombot kétszer megnyomva), így biztosan senki nem fog csúszást tapasztalni.

blitzwolf-bw-hp6-pro-9.jpg

A másik kiemelkedő funkció a többpontos kapcsolat támogatása, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy zökkenőmentesen váltsanak a hangforrások között, például a táblagépen/számítógépen történő zenehallgatásról az okostelefonon történő hívásfogadásra.

A beszédmikrofon is egész jó, legalábbis senki sem panaszkodott a vonal másik végén. Fontos azonban megjegyezni, hogy ezek az elsősorban hanglejátszásra tervezett fejhallgatók bonyolultabb akusztikus környezetben nem feltétlenül jeleskednek hívásminőségben. Míg a mikrofonok hatékonyan működnek viszonylag csendes környezetben, teljesítményük romolhat zajosabb körülmények között, például olyan területeken, ahol háttérzaj van olyan forrásból, mint a ventilátorok, a forgalom vagy a beszélgetések.

blitzwolf-bw-hp6-pro-10.jpg

A beépített 500 mAh kapacitású akkumulátor komoly üzemidőt garantál, bírni fogja a hosszú utazásokat. Egy töltéssel 50, illetve bekapcsolt ANC-vel 35 órán keresztül lehet rendületlenül hallgatni a fejhallgatót, mielőtt újra „enni” kérne. A feltöltése nem lesz túlságosan gyors, 2 órát kell a konnektor mellett töltenie, hogy 100%-os szintre érjen. Hasznos extra, hogy a készülék automatikusan kikapcsol, ha tíz percig nem csatlakoztatunk hozzá eszközt.

blitzwolf-bw-hp6-pro-nyito_1.jpg

Összességében az olcsónak ható kialakítás miatt lehet kritizálni a BW-HP6 Pro-t, de hát ez egy alacsony árú füles. Ezen túlmenően, az olyan funkciók hozzáadásával, mint a többpontos csatlakozás, az alacsony késleltetésű mód, a hangminőség, a hosszú üzemidő és a praktikus kialakítás sok vásárlót meggyőzhet.

BlitzWolf BW-HP6 Pro fejhallgató megvásárlásához most a BGRJU6HP6P kupon használatával csak 22,99 dollárra lesz szükségünk, ami 8 ezer forint.

Vásárláshoz kattints az alábbi hivatkozásra:

BlitzWolf BW-HP6 Pro fejhallgató

A termék kínai raktárból érkezik, a rendelést követően 11-18 napon belül, nincs további szállítási díj, VÁM, ÁFA és egyéb hercehurca, annyit fizetünk, amennyi fentebb írva van! A szállítási biztosítás (0,80 dollár) nem kötelező, de ajánlott!

 

 

 

Szólj hozzá