2022. jún 06.

Tronsmart Force SE kültéri hangszóró teszt

írta: fontecone
Tronsmart Force SE kültéri hangszóró teszt

Az audiotermékekre specializálódott márka 2022-ben új modellel bővítette strapabíró hangsugárzóinak sorozatát. Ez a Tronsmart Force SE, amely a vízállóság mellett erőteljes hangzást, a legújabb Bluetooth szabványt és számos egyéb extrát kínál, meglehetősen kedvező áron.

tronsmart-force-se-nyito.jpg

Mivel sok felhasználó szeretne zenét megosztani barátaival és családjával, bárhol is vannak, nem csoda, hogy a kis Bluetooth hangszórók népszerűbbek, mint valaha. A kültéri hangszóróknak köszönhetően a zenehallgatás élvezetének már nem csak az otthonunkban a négy fal közt hódolhatunk.

A megfelelő hordozható vezeték nélküli hangszóró kiválasztása nem egyszerű feladat a sokféle formában, márkában, minőségben, teljesítményben és árban felsorakozó kínálat bőségzavara miatt. Az utóbbi pár évben nagyon sok Tronsmart termék járt nálunk, melyekkel nagyon elégedettek voltunk, ezáltal kijelenthető, hogy ahogyan a márka nagykövetük, a futballsztár Luis Suárez, úgy ők is az elit ligában játszanak. Nézzük meg, hogy új tesztalanyunk, a Tronsmart Force SE rendelkezik-e azzal, ami a buli beindításához szükséges.

tronsmart-force-se-1.jpg

A gyártótól már megszokhattuk az ultra igényes, informatív, prémium kivitelű csomagolást, ez most is így van, de mégsem vagyunk teljesen elégedettek. A pakkban a hangszóró mellett találunk egy Type-C USB és egy 3,5 mm-es jack kábelt, a szokásos papírokat, valamint egy cipőfűzőt, ami hordozhatóságot elősegítő kis zsinór szerepét tölti be. Most komolyan, nem a cipőnket akarjuk bekötni, kitalálhattak volna ennél az igénytelen megoldásnál jobbat is, ez nem méltó a megszokottakhoz.

tronsmart-force-se-2.jpg

A Tronsmart Force SE inkább egy már meglévő modell új kiadása, mert nem sokat változtattak a formaterven, és ezt a dizájnt már a Tronsmart Element Force-ban (a képen elöl látható) is láthattunk. A fekete színű, lekerekített szélű téglatestet körben gumiréteg, az elülső és hátsó részén pedig a gyártó logójával díszített fémrács védelmezi. A Force SE egyébként IPX7 védelemmel rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy az 1 méter mélységű medence alján, 30 percig gond nélkül elbugyborékol a technika.

tronsmart-force-se-3.jpg

Szemet gyönyörködtetőnek nem mondanánk, de időtlennek nyugodtan lehet nevezni a küllemet. A hangkeltő 240 x 110 x 70 milliméteres dimenziókkal bír, a tömege 1350 gramm, tehát abszolút hordozható, zsebbe ne akarjuk betuszkolni, de egy hátizsákba nyugodtan behajíthatjuk.

tronsmart-force-se-4.jpg

A jobb oldalra egy fémből készült akasztó került, így bárhova felakaszthatjuk, akár túrázás közben a hátizsákunk oldalára is felapplikáljuk.

tronsmart-force-se-5.jpg

A hátoldalon egy gumiból készült takarófedél alatt találjuk a hangszóró csatlakozóit. Ezek a Type-C töltőport, illetve az USB-A csatlakozó, amely két funkciót is betölt. Egyrészt pendrive-ról játszhatjuk le a zenéket vagy power bank-ként is használhatjuk a hangszórót, ilyenkor maximum 5V/1A-rel tölthetjük a lemerült eszközünket. Van még itt egy micro SD kártya foglalat és egy 3,5 mm-es jack kimenet is.

tronsmart-force-se-6.jpg

Alul négy darab gumitalp kapott helyet, így nem fog letáncolni az asztalról maximális hangerőn sem, bár egy kisebb esést simán túlél ez a páncélozott hangtechnika.

tronsmart-force-se-7.jpg

A legizgalmasabb résznek kétségtelenül a készülékház felső része számít. Itt találjuk az NFC érintőfelületet - opció a gyors kapcsolat felépítésére -, a három darab színes visszajelző LED-et és a hat darab, többfunkciós, gumírozott gombot. A működés mikéntjéről a gyáriak összedobtak egy videót, amely lentebb megtekinthető.

 A Tronsmart Force SE teljesítménye összesen 50 watt, ezt két teljes tartományú sztereó hangszóró és ugyanennyi passzív meghajtó nyújtja nekünk. Méreteihez képest tisztességgel betölti a teret ritmussal a Force SE. Természetesen, ha kevesellnénk, rendelkezésre áll a TWS (TrueWirelessStereo) opció, amikor is két azonos eszköz kapcsolhatunk össze. A Tronsmartnak van egy TuneConn technológiája is, ezzel akár 100 db hangszórót is összekapcsolhassunk vezeték nélkül - csak legyen, aki megvesz annyit belőle -, így mindegyikből késleltetés nélkül szól ugyanaz a zene.

tronsmart-force-se-10.jpg

A Tronsmart által egyedileg szabadalmaztatott DSP (digitális jelfeldolgozás) technológia továbbfejlesztett változata, a SoundPulse Audio hangminőség-javító okosság sem maradt ki a repertoárból. A gyártó szerint - és hát szerintünk is -, ez a megoldás ellensúlyozza a bizonyos frekvenciatartományban fellépő hanghibákat, torzulásokat, kiszélesíti a hangtartományt, valamint javítja a basszushatást.

tronsmart-force-se-9.jpg

A jelátvitel kiemelt fontossággal bír a Bluetooth hangszórók esetében is, a Force SE a legújabb Bluetooth 5.3 vezeték nélküli technológiát használja, ami atomstabil kapcsolatot és 18 méteres hatókört eredményez. Az AAC és az aptX támogatás kimaradt, helyettük az SBC (Subband Codec) hangkódolási algoritmus szerepel a repertoárban. Az átviteli frekvencia 20 Hz-től 20 KHz-ig terjed, ami egészen jó.

Hangminőség tekintetében ne várjunk el high end audiofil hangfal teljesítményt a survivor zenedobozunktól, ez nem az a kávéház. Amiben azonban a hangszóró igazán kiemelkedik, az a mélyfrekvenciás tartományban való ,,hangélmény". Sok kompakt Bluetooth-hangszóróhoz képest tényleg olyan mély hangzást kapunk, amely nem torzítja a hang többi részét. A rock, rap, pop és techno zene tisztán reprodukálható anélkül, hogy a közép- vagy magashangok túltengnének, vagy a basszus szivacsossá válna. A drágább hangszórókhoz képest természetesen nincs különösen erős hangzáspontosság a mélyhangok tartományában, de ezen az árszinten ez nagyon jó. Ugyanez vonatkozik a magas hangzásra is, amelyből ugyan hiányzik az utolsó kis élesség, de összességében még mindig tisztán szól és maximális hangerőn sem torzul a minőség. Összességében a hangszóró jól kezeli a magas hangokat is, és tiszta hangzást kínál, különösen a középtartományban.

tronsmart-force-se-8.jpg

A Bluetooth átvitel ellenére a hang késését filmek vagy YouTube-videók nézésekor nem tapasztaltuk. Vezetékről, illetve SD kártyáról nem próbáltuk ki a lejátszást, ellenben pendrive-ról igen. Töménytelen mennyiségű kép és Word dokumentum, na meg persze 3 darab zene volt az adathordozón, amelyeket gond nélkül le is játszotta a kis barátunk.

tronsmart-force-se-11.jpg

Meg kell említeni - túl sok értelme ugyan nincs -, de a hangasszisztenseket (Google, Siri és a Cortana) is használhatjuk, sőt, telefonbeszélgetéseket is lebonyolíthatunk, ugyanis kihangosítóként is működik a Tronsmart Force SE.

tronsmart-force-se-12.jpg

Egy feltöltéssel, 50%-os hangerőn 12 órányi muzsika abszolválható, szóval kibírja az éjszakába húzódó bulikat is. A 7200 mAh kapacitású akkumulátor feltöltéshez 3-4 óra szükséges, és természetesen zenehallgatás közben is lehetséges az aksi töltése. A hangszóró 1 óra tétlenség vagy alacsony akkumulátor töltöttség után automatikusan kikapcsol.

Nyilvánvalóan a költségcsökkentés véget az olyan úri ,,huncutságok", mint az alkalmazás vezérlés vagy az ekvalizer kimaradtak, ezeket akár hibának is felróhatjuk.

tronsmart-force-se-13.jpg

Összeségében az új Tronsmart Force SE egy olyan hangeszköz, amellyel bárhová magunkkal vihetjük a kedvenc zenénket anélkül, hogy aggódnánk a sérülés miatt. A power bank funkció néha nagyon jól tud jönni, és a hangminőség is teljesen rendben van.

tronsmart-force-se-14.jpg

Tronsmart Force SE beszerzéséhez a 6CVGLKTDRO kuponkód használatával csak 59,47 dollárra lesz szükségünk, ami 22 ezer forint. Nem lehet kérdés, ezért az árért ajánlott a termék.

A termék EU raktárból érkezik, a rendelést követően 3-5 napon belül, nincs további szállítási díj, VÁM, ÁFA és egyéb hercehurca, annyit fizetünk, amennyi fentebb írva van!

Csak hogy fokozzuk az élvezeteket, a 10. születésnapját ünneplő és ezáltal teljes dizánjváltáson átesett Geekbuying küldött egy plusz kuponkódot is. A NEWLOGO kuponkód 10% kedvezményt biztosít minden termék árából 2022. június 30-ig. A kedvezmény összege 15 dollár lehet maximum!

geekbuying-logo-pr-600-e1654511863473.jpg

 

 

 

 

 

Szólj hozzá

Tronsmart Tronsmart Force SE