2022. jún 19.

(iLife) Easine G80 vezeték nélküli állóporszívó teszt

írta: fontecone
(iLife) Easine G80 vezeték nélküli állóporszívó teszt

Az Easine by iLife G80 egy olyan vezeték nélküli állóporszívó, amely nagy szívóerővel, LED kijelzővel, hosszú üzemidővel és egy eddig soha nem látott extrával büszkélkedhet. 

ilife-easine-g80-nyito.jpg

Bevezető, tartozékok

Porszívó valószínűleg minden háztartásban van, de feltételezzük, hogy kevés ember van a világon, aki szereti is használni őket. A hagyományos porszívók használata igencsak macerásnak számít és a tárolásuk, valamint hordozásuk is ezeknek a legproblémásabb. Az önállóan működő robotporszívók egészen jól kitakarítanak emberi közreműködés nélkül is, de fizikai méreteik miatt korlátokba ütköznek. Az autónkat takarítani, vagy átporszívózni a kanapét, esetleg gyorsan feltakarítani néhány elszórt morzsát a konyhában, és egyéb hasonló feladatokra nem valóak a takarító ufók. Ilyenkor jönnek a képbe a vezeték nélküli álló porszívók.

Az iLife egy ismert gyártó a robotporszívók piacán, 2010 óta tevékenykedik, itthon a ,,Kínából rendelés aranykorában", 5-6 évvel ezelőtt volt népszerű. Az iLife vezette be a kínai piacra a 2 az 1-ben technológiát, azaz a porszívózásra és felmosásra is képes robotporszívót, ami a lentebb látható képen is látható, tesztalanyunk társaságában. A régi gép egyébként a mai napig használatban van. Mióta a sarki hentesnél is dekára adják a Xiaomi termékeit - 20 deka lett maradhat? -, kikoptak a köztudatból az iLife porszívói. Pedig a cég köszöni jól van, sőt két almárkát is alapítottak, ezek közül az Easine az egyik, ismerkedjünk is meg közelebbről a G80-as vezeték nélküli állóporszívójukkal.

ilife-easine-g80-1.jpg

Az Easine by iLife G80 egy újrahasznosított kartondobozba érkezett, benne egy másik narancs-fehér doboz bújt meg, amelyen különböző feliratokkal a modell számos erényét hangsúlyozzák. Nézzük meg, mi van a dobozban:

  • Easine by iLife G80 porszívó
  • alumínium hosszabbító cső
  • motoros fej a padlótisztító hengerkefével
  • szőnyegre való hengerkefe
  • vékonyított résszívó fej
  • 2 az 1-ben kefés fej
  • falra szerelhető tároló a hozzá való tiplikkel, csavarokkal
  • dokkoló állomás a porszívó függőleges elhelyezéséhez
  • tartalék szűrő és oldalkefe
  • EU szabványos töltőfej
  • használati útmutató 

ilife-easine-g80-2.jpg

Kialakítás, használat

Az 1150×265×258 milliméteres dimenziókkal és 1,95 kilogrammos tömeggel rendelkező 2 az 1-ben gépet kézi és normál porszívóként is használhatjuk.

ilife-easine-g80-3.jpg

A G80 ezüst, fehér és narancssárga színben pompázó dizájnja szemet gyönyörködtető, kifejezetten jól néz ki. A műanyag készülékház összeszerelési minősége is jó, tartósnak ígérkezik a szerkezet. Az ergonómia is megfelelő, a fogantyú széles profilú és tisztítás közben nem kell nyomva tartani azt az egyetlen gombot, amit a készülékházon találunk. A porszívó teljesítménye 250 W, a gépet kétféle erősségi fokozaton használhatjuk, a normál (AUTO) 10 kPa szívóerőt jelent, a második fokozat (MAX) viszont már 22 kPa-t.

ilife-easine-g80-4.jpg

A gépház felső részén egy egyszerű LED panelt helyeztek el, amely a hengerkefe elakadásáról, a légáramlás blokkolásáról, a szívóteljesítményről és az akkumulátor töltöttségi szintjéről ad visszajelzést. Ugyanitt találjuk a lecsavarható levegőkilépő fedél alatt a nagy hatásfokú szűrőt is, ami sajnos nem HEPA filter.

ilife-easine-g80-5.jpg

A 0,65 literes portartályban elhelyezett ciklonszűrő, a bene lévő szivacsszűrő és az előbb említett szűrő is csapvízzel mosható és szárítás után újra felhasználható. A tartály kiürítése gyorsan és egyszerűen, egyetlen kattintással elvégezhető.

ilife-easine-g80-6.jpg

A 12 wattos motor által hajtott főkefében található egy oldalkefe, amit eddig csak robotporszívókon látunk, ezért érdekes funkció az akkus porszívón. Ez a mini forgókefe a főkefe elé kotorja a szennyeződést, ezáltal tökéletesen eltávolítja a koszt a sarkokból. Egyszerű megoldás, és milyen hasznos!

ilife-easine-g80-7.jpg

A fej LED-es világítással is rendelkezik, ami segít a szekrények, ágyak stb. alatti tisztításban. A rugalmas csukló lehetővé teszi, hogy a fejet különböző szögekben pontosan pozícionáljuk, a bútorok alatti takarításkor nagyon szépen lehet manőverezni vele.

 A gyártó állítása szerint a 2500 mAh-s akkumulátornak és 25,9 V-os feszültségnek köszönhetően akár 45 percig is működik a G80, természetesen AUTO, azaz alacsony szívóerőn. Sokkal használhatóbb a MAX mód, amelyhez 15 perces működési idő társúl. Percre pontosan nem mértük le az értékeket, de nagyjából a megadott üzemidő jött ki nálunk is. Az akkumulátor teljes feltöltéshez 3.5 óra kellett. A működés közben zajszint is helytálló, normál üzemmódban a porszívó 62 dB-t, a turbó 71 dB-t generál, tehát közel van az iLife által megadott értékhez (72 dB).

ilife-easine-g80-8.jpg

Egy lakótelepi lakás esetében elég nehéz a parkolóba áramot varázsolni egy kiadós porszívózáshoz, ezért remek választás az autónk belső takarítására is a G80. A könnyű és hordozható kialakításnak köszönhetően számos előnnyel rendelkezik, például a szellőzőnyílásokat, vagy a függönyöket is könnyedén megtisztíthatjuk.

ilife-easine-g80-9.jpg

A porszívó tárolását is nagyon ügyesen megoldotta az iLife, illetve az Easine. Egy konzol segítségével egyszerűen felakasztható a falra, vagy álló dokkolóba is elhelyezhető a padlón, ügyes!

Összegzés, ár

Összeségében az Easine by iLife G80 nem csúcsmodell, de ennek ellenére is figyelemre méltó tulajdonságokkal rendelkezik. A LED-es világítással és oldalkefével ellátott motoros fej, valamint a 22 kPa-os szívóerő egészen jó takarítási minőséget eredményez. A moduláris felépítés, a szőnyegre és keménypadlóra való hengerkefék, a LED paneles visszajelző, az alacsony zajszint, a jó üzemidő, a vízben mosható szűrők és nem utolsó sorban a praktikus tárolási lehetőségek szintén a G80 erősségeit hangsúlyozzák.

ilife-easine-g80-10.jpg

Igazából egy hiba van csak, az pedig a HEPA filter hiánya, bár a gyártó nagy hatásfokú szűrőként hivatkozik a G80 -ban lévő egységre - és az tényleg jól is szűr-, de akkor is hiba kihagyni a jobb hatékonysággal dolgozó szűrőt. Mindenesetre a hagyományos, madzagon rágatott porszívókban található porszűrőknél nagyságrendekkel jobb megoldás dolgozik a G80-ban.

A nevetségesen alacsony ár teszi azonban igazán jó vétellé ezt az vezeték nélküli állóporszívót. Természetesen nem a kedvezmény nélküli, közel 70 ezer forintos árra gondolunk.

Az Easine by iLife G80 most a A6B138E2CB29 kuponkód felhasználásával 42500 forintért a miénk lehet, ami igen baráti.

A termék EU raktárból érkezik, a rendelést követően 3-5 napon belül, nincs további szállítási díj, VÁM, ÁFA és egyéb hercehurca, annyit fizetünk, amennyi fentebb írva van!

 

 

 

 

Szólj hozzá

iLife Easine G80