2022. sze 29.

GameSir X2 Pro-Xbox Mobile Game Controller teszt

írta: fontecone
GameSir X2 Pro-Xbox Mobile Game Controller teszt

A GameSir új kontrollerével hordozható játékkonzollá alakíthatjuk androidos telefonunkat. Az, hogy kedvenc Xbox Game Pass játékainkkal útközben is játszunk, még viszonylag új koncepció, de a GameSir megadja a lehetőséget, sőt az X2 Pro-val maximumra növelhetjük a mobilos Cloud Gaming élményét. 

gamesir-x2-pro-nyito.jpg

Az utóbbi pár évben megnőtt a komolyabb játékélményt kereső, számítógépek és konzolok elől a mobilplatformra át csábult gamerek száma. A PC-k esetében, ha naprakészek szeretnénk maradni, akkor néhány évente frissítenie kell a konfigurációt. A konzolok megfizethetőbbek, és sok éven át relevánsak maradnak, de nem is fejleszthetőek tovább. A mai következő generációs konzolok ugyanolyan jól teljesítenek, mint a legerősebb játék PC-k, azonban öt év múlva észrevehetően elavulnak.

A felhőalapú játékok jó egyensúlyt teremtettek, gyakorlatilag hardvertől függetlenül mindig nagyszerű játékteljesítmény kapunk. A felhőalapú játékok egyik hátulütője az okostelefonok esetében az érintőképernyős vezérlés, kitakarjuk az ujjainkkal a játéktér egy részét, ami a kompetitív online címeknél komoly hátrányt jelent főleg, ha a cross play funkciónak köszönhetően ellenfeleink konzolon vagy számítógépen játszanak. Van egy jó és viszonylag olcsó megoldás a csaták megnyerésére, Mobile Game Controller a kulcsszó. 2022. szeptember 1-jén került kiadásra a GameSir legújabb Mobile Game Controllerje, az X2 Pro, amely konzolminőségű élményt kínál az androidos telefonokra.

A GameSir-X2 Pro-Xbox egy fizikai játékvezérlő, amely nagyjából bármilyen felhőalapú streaming szolgáltatással vagy kontrollert támogató Android játékkal kompatibilis, ez a mobil gaming új korszaka. A gombok elrendezése az Xbox vezérlősémáján alapul, néhány hozzáadott gombbal, például a két programozható hátra gomb és a megosztás/felvétel gomb. Ezt a konkrét modellt az Xbox-szal együttműködve fejlesztették ki, jár is hozzá egy hónap ingyenes Xbox Game Pass Ultimate előfizetés.

gamesir-x2-pro-1.jpg

A tesztalany egy informatív dobozban érkezett, a pakkban egy fekete alapú, piros cipzáras hordtáskában bújt meg az GameSir-X2 Pro, némi papíráru, matrica, 2 pár hüvelykujj burkolat (homorú és domború) és Xbox Game Pass promóciós előfizetőikártya, amely egyébként a digitális kódot tartalmazta.

gamesir-x2-pro-2.jpg

A GameSir X2 Pro téglalap alakú teste matt műanyagból készült, kontrasztos fényes gombokkal. Két színváltozatban érhető el Moonlight (fehér) és Midnight (fekete). A súlya mindössze 179 gramm. Teljesen összecsukva 184 x 85 x 37 milliméteres dimenziókkal rendelkezik, elég kicsi ahhoz, hogy szinte bárhová magunkkal vigyük.

gamesir-x2-pro-3.jpg

Ami a dobozból kivéve azonnal szemet szúr, az a hivatalosan licencelt Xbox dizájn, amely tartalmazza a nézet a menü, az A, B, X és Y gombokat, valamint az ikonikus Xbox home gombot. A GameSir X2-ben a Pro nem véletlen, elvégre két további programozható gomb díszíti a vezérlő hátulját, amit egy adott billentyűkombinációval lehet hozzárendelni.

gamesir-x2-pro-4.jpg

Természetesen nem hiányozhatnak az olyan szabványok, mint a két analóg joystick, a vezérlőpad, a bal és jobb oldali ravaszok sem. Játék közben egy megosztás gomb segítségével képernyőképeket is készíthetünk, ezeket akár meg is oszthatjuk.

gamesir-x2-pro-5.jpg

A játék az X2 Pro-val nagyon egyszerű, lényegében a kontroller közepére csatlakoztathatjuk a telefonunkat a Type-C porton keresztül képernyő gyanánt, és indulhat is a móka. Az X2 Pro szinte minden minimum Android 8.0-at futtató telefonnal kompatibilis, feltéve, hogy 110 és 179 milliméter közötti hosszúságúak és nem vastagabbak, mint 12 milliméter. A Type-C csatlakozó 30 fokos szögben le-fel elmozdítható, nagyon könnyű ezáltal behelyezni a telefont a gumírozott bölcsőbe.

gamesir-x2-pro-6.jpg

A Play Áruházból ingyenesen letölthető dedikált GameSir alkalmazás kategorizálja az elérhető játékokat, a gombok elrendezésének testreszabását és a firmware frissítést is itt végezhetünk. Ha ragaszkodunk az Xbox Cloud Gaminghez vagy bármely más felhőszolgáltatáshoz, akkor nem lesz szükség a GameSir applikációra. Az X2 Pro teljes funkcionalitását és a telefonos hibaelhárításhoz való hozzáférést azonban nem lehet megkerülni, kell hozzá ez az alkalmazás.

gamesir-x2-pro-7.jpg

A GameSir X2 Pro négy ABXY akciógombbal rendelkezik, amelyek az Xbox-vezérlőkhöz hasonlóan vannak elrendezve. Ha nem tetszik ez a séma, semmi gond, mivel a gombok fizikailag cserélhetők. Így, ha Xbox játékokkal játszunk a Game Pass Ultimate segítségével, akkor az alapértelmezett sémát használjuk, ha pedig Nintendo játékokkal akciózunk, akkor a Nintendo AXBY gombkiosztással nyomhatjuk.

gamesir-x2-pro-8.jpg

Bár az X2 Pro kifejezetten Xbox Cloud Gaminghez készült, a Xbox Game Pass Ultimate mellett az összes népszerű felhőalapú játékszolgáltatást igénybe vehetjük, az NVIDIA GeForce Now, a Stadia és Amazon Luna könyvtárakkal is együttműködik a kütyü. A felhőalapú játékok mellett az X2 Pro távoli streamelésre is használható Xbox-on vagy PC-n. Az Xboxon kihasználhatjuk az Xbox Remote Play funkciót. Ez addig működik, amíg a telefon és az Xbox egyaránt csatlakozik az internethez. Szinte az összes népszerű távoli streameléssel 100%-ban kompatibilis, mint például a Steam Link, a Moonlight és a Rainway. Így a könyvtárunkban lévő mentett játékokkal is játszhatunk.

A fent említett szolgáltatásokkal elérkeztünk ahhoz a pillanathoz a történelemben, amikor rendkívül magas grafikai igényeket támasztó AAA címeket lehet lejátszani olyan eszközökön, mint például a mobiltelefonok, amelyek messze nem felelnek meg a minimális követelményeknek. Az érzés ugyanaz az, mint ha konzolon játszanánk, persze lényegesen kisebb képernyőn, de mégis teljesen más élmény, mint a képernyőn lévő gombokkal bénázni.

gamesir-x2-pro-9.jpg

A kontrolleres vezérlést támogató androidos mobiljátékokkal is zúzhatunk, a Genshin Impact, a Call of Duty: Mobile, a PUBG Mobile, Diablo Immortal, Asphalt 9 vagy akár Fortnite játszható anélkül, hogy szenvednünk kellene a nehézkes érintőképernyős vezérléstől. A GameSir X2 Pro-n használható olyan játékokhoz, amelyek nem támogatják a kontrollert, a képernyőn megjelenő vezérlőket a GameSir alkalmazáson keresztül hozzárendelhetjük a kontroller gombjaihoz. Ezért ez egy tökéletes gamepad bármilyen típusú játékos számára.

gamesir-x2-pro-10.jpg

A GameSir X2 Pro kényelmes "pass-through" (átmenő) töltési funkcióval rendelkezik, ami azt jelenti, hogy játék közben tölthető a telefon a vezérlő jobb alsó részén található USB-C porton keresztül. Az egyetlen probléma az, hogy a kompatibilitás nem garantált, a gyártó oldalán megnézhető, hogy mely készülékek támogatják ezt a funkciót. Nálunk a OnePlus 9 Pro-n és a Poco F2 Pro-n működött, a Poco X4 Pro-n nem ment a játék közbeni töltés.

gamesir-x2-pro-12.jpg

Játékok közben, mivel Type C porton csatlakozunk a telefonhoz nulla a bemeneti késleltetés, így minden gombparancs azonnal végrehajtódik a képernyőn. A feldolgozás és a technológia tekintetében a GameSir X2 Pro ugyanazt nyújtja, mint az Xbox konzolvezérlő. A jobb és bal triggerek úgynevezett Hall-effektussal rendelkeznek, így 0,1 mm-es lépésekben pontosan reagálnak a nyomásra, ami precíz játékmenetet biztosít, lehet adagolni a gáz és a fék erősségét finom lépésekben.

Az akciógombokhoz Kailh mikrokapcsolókat kapunk - a prémium PC-s játékperifériákban is ilyeneket használnak -, ezek igencsak jól gondoskodnak a reszponzív, késleltetés nélküli visszacsatolásról. Az Alps 3D joystickjei pedig garantálják a precíz, mindenre kiterjedő irányítást, bár az ellenállásuk nagyobb, mint az Xbox-nál, ezt azért szokni kell.

gamesir-x2-pro-14.jpg

Az X2 Pro-val a GameSir egy kiváló mobilvezérlőt hozott létre, amely az Android okostelefonunkat Game Pass játékgéppé alakítja. A hivatalos Xbox licencnek köszönhetően a megszokott billentyűzetkiosztás mellett megfelelően kialakított gombokat és az ikonikus Xbox Home gombot is kapunk. A Hall-effektus triggerek precíz játékmenetet tesznek lehetővé, míg a Kailh Switch akciógombok gyors, tapintható visszajelzést adnak.

gamesir-x2-pro-13_1.jpg

Azok számára, akik Xbox Game Pass Ultimate előfizetéssel rendelkeznek, vagy szeretnének egyet kipróbálni, az X2 Pro jó választás lehet. Bármilyen más szolgáltatáshoz, mint például a Stadia vagy a GeForce Now, szintén jó választás. USB-C-n keresztül csatlakoztatva a késleltetése minimális, ezért tökéletes a felhőalapú játékokhoz. De arra is használható, hogy kényelmesen játszunk az androidos játékokkal, még akkor is, ha nem támogatják a kontrollert.

Összességében a GameSir X2 Pro az egyik legjobb, ha nem a legjobb periféria a mobil felhőalapú játék vezérlésére.

GameSir X2 Pro-Xbox Mobile Game Controller megvásárlásához a 6WTTRGY8D8 kuponkód használatával 69,99 dollárra lesz szükségünk, ami 29 ezer forint.

A termék EU raktárból érkezik, a rendelést követően 3-5 napon belül, nincs további szállítási díj, VÁM, ÁFA és egyéb hercehurca, annyit fizetünk, amennyi fentebb írva van!

 

Szólj hozzá

GameSir X2 Pro Xbox Mobile Game Controller