2022. jún 23.

BlitzWolf BW-CDW1 intelligens asztali mosogatógép teszt

írta: fontecone
BlitzWolf BW-CDW1 intelligens asztali mosogatógép teszt

Szabvány méretű, beépíthető verziós mosogatógépből annyi van, mint égen a csillag. De mi van akkor, ha egy ekkora gép nem fér el a konyhánkban és nincs külön kiépített víz és szennyvízlefolyó csatlakozónk sem? Akkor szegényesebb kínálattal fogunk szembesülni, éppen ezért a BlitzWolf 4-6 terítékes, kompakt masinája hiánypótló megoldás. Az üzemeltetéséhez az áramon kívül 5 liter víz és egy vödör elég, ráadásul még a telefonunkkal is irányíthatjuk. 

blitzwolf-bw-cdw1-nyito-702x459.jpgBizonyára sokan vannak, akik utálnak mosogatni, számukra egy mosogatógép maga a megváltás. Azonban kisebb lakásokban, nyaralókban, kollégiumokban, lakóautókban vagy egyszerűen olyan helyeken, ahol nem fér el a mosogatógép, valamint a víz be- és elvezetés sem megoldott komplikáltabb a helyzet.

Az ilyen helyekre olyan szerkezet kell, ami akár a konyhapulton is elfér és nem kell fix vízcsatlakozás sem. A hordozható mosogatógépként hirdetett BlitzWolf BW-CDW1 pont ilyen. A BlitzWolf márkával már találkozhattatok nálunk több alkalommal is. Az autós indításrásegítő powerbank sokszor kihúzott a pácból, a forrólevegős okos sütő pedig azóta is a konyhánk alaptartozéka.

blitzwolf-bw-cdw1-1.jpg

Tesztalanyunk egy nagy kartondobozban érkezett, a tartozékokat a gép belsejében helyezték el. Ezek az üvegajtó kinyitása, majd a rögzítőszalagok eltávolítása után elénk is tárulnak. Kapunk egy víz feltöltő és egy leeresztő tömlőt, evőeszköztartót, gyümölcs mosó kosarat, kancsót, pár papírdarabot a használati utasítással egyetemben.

blitzwolf-bw-cdw1-2.jpg

A 458×430×428 milliméteres méretekkel és 12 kilogrammos tömeggel rendelkező, műanyag házas cukorfalat beüzemelése roppant egyszerű. A szennyvizet elvezető tömlő egyik végét csatlakoztatjuk a géphez, a másik végét pedig a mosogatóba, vödörbe, akár egy nagyobb palackba, vagy a szennyvíz elvezető csőhöz csatlakoztatjuk.

blitzwolf-bw-cdw1-3.jpg

Majd csatlakoztassuk az elektromos áramhoz a BW-CDW1-et. A gép tetején van egy nyílás, amin keresztül feltölthetjük az 5 literes tartályt. A mosogatógép automatikusan érzékeli és 3 sípolással jelzi, mikor van tele a tartály. Ha nem akarjuk mozgatni akkor fixen a vízhálózatra is beköthetjük.

blitzwolf-bw-cdw1-4.jpg

Az előlap felső részén található LCD panelen helyezték el a visszajelző ikonokat, illetve a 4 darab érintőgombot. A bal szélen a Dry (szárítás), majd a módválasztó, az S/P (indítás-megállítás) és végül a be-ki kapcsoló gomb zárja a sort.

blitzwolf-bw-cdw1-5.jpg

A vezérlés a beépített WiFi modulnak köszönhetően okostelefonon keresztül, a BlitzWolf alkalmazással is történhet. Ehhez a Dry feliratú gombot kell hosszan nyomva tartani a készülék kikapcsolt állapotában. Az appon keresztül be-kikapcsolhatjuk, megállíthatjuk, illetve mosogatási módot választhatunk. Állapotkijelzés vagy egyéb információk nem jelennek itt meg. Ez valami zseniális, pont annyi értelme van az egésznek, mint az árvaházban tartott szülői értekezletnek.

blitzwolf-bw-cdw1-6.jpg

A BlitzWolf BW-CDW1 elvileg 4-6 szett (20 edény) elmosogatására képes egy menetben. Első körben 24 centiméter átmérőjű mélytányérból és lapostányérból 3-3 darabot, plusz 3 darab sütistányért, 3 vizes poharat, 2 kávéscsészét, 1 tejeskávés csészét 3 unikumos poharat és 3 szett evőeszközt pakoltuk be. Egy háromtagú család ebéd utáni csetresével gond nélkül elbánik, persze a főzéshez használt edények, lábasok már külön kört igényelnek.

blitzwolf-bw-cdw1-7.jpg

Öt féle mosási program érhető el, ezek a:

  • A Standard üzemmód, ami 55° C fokon mosogat, 68° C fokon öblít el, 69 perc alatt;
  • A Gyors üzemmód, ami 50° C fokon mosogat, 62° C fokon öblít el, 29 perc alatt;
  • A Strong üzemmód, ami 60° C fokon mosogat, kétszer öblít 55, illetve 75° C fokon, 89 perc alatt;
  • Az ECO üzemmód, ami 55° C fokon mosogat, 68° C fokon öblít el, 59 perc alatt;
  • A Gyümölcs üzemmód, ami egy 19 perces gyümölcsmosó funkció;

Az 5 liter víz mindegyik üzemmódhoz elegendő!  A mosogatószer adagoló a készülék ajtajában van elhelyezve, egy mosáshoz, 5 liter vízhez, 8 grammra lesz szükségünk. Mi a 94 darabos, 3 az 1-ben funkciós, 16 grammos, Finish All in 1 Max mosogatógép-tablettát használtuk, amelyet egy késsel félbe vágtunk. A mosogatószer mellett ez sót és öblítőt is tartalmaz, de pluszban még adtunk minden mosáshoz egy fél teáskanál Somat vízlágyító sót is, mivel külön sótartály nincs.

blitzwolf-bw-cdw1-8.jpg

Az edénytartó kosár alatt és a gép felső részén 1-1 szórókart helyeztek el, amelyek 360 fokos, spirálszórásos mosást végeznek. Ez a 3D-s permetezés és a 0,3 - 1 MPa víznyomás minden sarkot lefed, gyönyörű szépen elmosogat a BW-CDW1. Az alsó szórókar mellett egy kivehető szűrőt találunk, amelyet érdemes mindig tisztán tartani.

blitzwolf-bw-cdw1-9.jpg

A folyamat, vagyis ,,Mosó Masa mosodája" az üvegajtón keresztül is figyelemmel kisérhető, kék hangulatvilágítás kíséretében, ami nagyon menő.

blitzwolf-bw-cdw1-09.jpg

A tisztítási fázis végét láthatjuk az LCD kijelzőn is, de gép hangjelzéssel is figyelmeztet. Utána indul a 60 perces (Dry) szárítási, sterilizálás folyamat, amely 75 Celsius fokos forró levegővel történik. Természetesen ez előbb is leállítható, de akár használható plusz opcióként például baba cumisüvegek fertőtlenítésére.

blitzwolf-bw-cdw1-10.jpg

A BlitzWolf BW-CDW1 tisztítási és szárítási hatékonysága egyaránt „A” kategóriás besorolású. A ciklusonkénti maximális vízfogyasztása 5 liter, kézi mosogatásnál ennek a duplájával nyugodtan számolhatunk. A mosásonkénti energiafogyasztása 1.03 kWh. A Zajszint 45 dB, ami egyáltalán nem zavaró.

blitzwolf-bw-cdw1-11.jpg

A számok nyelvén beszélve, forintosítva a történet, kiszámoltuk napi 2 mosás összegét is. Magyarországon 1 m3 víz 465 ft, akkor a 10 liter víz 4,65 ft. Villamosenergiából az 1kWh nagyságrendileg 35 ft, vagyis két menet picivel több, mint 70 ft. A félbevágott 16 grammos mosogatógép tabletta és a vízlágyító só 2×30 forintos tétel. Szóval a „mini rabszolgánk" 135 forintos napszámba dolgozik, ami vicces tétel.

blitzwolf-bw-cdw1-12.jpg

A BlitzWolf BW-CDW1-nek a mérete a lényege, helyproblémákkal küzdő egyedülállóknak vagy 2-3 fős háztartásoknak bőven elegendő a kapacitása. A hordozhatósága szintén nagy előny, nem kell a beépítéssel, vízhálózatra kötéssel bajlódni, csak bele kell tölteni a vizet, majd hagyni, hogy végezze a dolgát.

Mosogatási minőségben ugyanazt tudja, mint a szabvány méretű társai, de a fizikai méreteket nem lehet figyelmen kívül hagyni. A mindennapi koszos tényér-bögre kombókkal lazán elbánik, de nagyméretű edényeket, serpenyőket stb. ne akarjunk betuszkolni, ez nem az a kávéház.

blitzwolf-bw-cdw1-13.jpg

Nem elhanyagolható szempont az sem, hogy modern külsejével bármilyen konyhát fel tud dobni. Nagyon fancy az okostelefonos irányítás is, bár gyakorlati haszna nem sok van. Kisebb, 2-3 fős háztartásokba, ahová felesleges egy nagyobb kapacitású gép, ideális megoldás ez az intelligens asztali mosogatógép. Nyaralókba is jól jöhet, ha ott sem akarunk bajlódni a mosogatássál.  A használatához nincs szükség kiépített víz és szennyvízlefolyó csatlakozóra, az üzemeltetéséhez az áramon kívül 5 liter víz és egy vödör elég, ráadásul még a telefonunkkal is irányíthatjuk.

BlitzWolf BW-CDW1 intelligens asztali mosogatógép beszerzéséhez a BGHUXC0562 kuponkód használatával csak 242,24 dollárra lesz szükségünk, ami 91 ezer forint.

A termék EU raktárból érkezik, a rendelést követően 3-5 napon belül, nincs további szállítási díj, VÁM, ÁFA és egyéb hercehurca, annyit fizetünk, amennyi fentebb írva van!

 

Szólj hozzá

BlitzWolf BW-CDW1 intelligens asztali mosogatógép