2024. feb 18.

Gree G-Tech Inverteres Split Klíma bemutató

írta: fontecone
Gree G-Tech Inverteres Split Klíma bemutató

A Gree klímák elsősorban időtálló megjelenésükről, könnyű kezelhetőségükről, kiváló minőségű alkatrészeiről és kedvező áraikról ismertek. A 2020 tavaszától elérhető új modelljük a G-Tech, ami egy fűtésre optimalizált készülék sikeresen egyesíti mindazt, amiért a felhasználók megkedvelték a hazánk és a világ első számú klímamárkáját.

gree-g-tech-inverteres-split-klima-bemutato.jpg

A Gree Electric Appliances 1991-ben alakult a kínai Zhuhaiban, 2009-re elérte a világ legnagyobb lakossági klíma gyártója címet. Jelenleg évi 60.000.000 klímaberendezés kerülhet ki a gyártósorokról. Egyes becslések szerint, a világon minden harmadik lakossági klíma a Gree gyárból származik.

A Gree légkondicionálók a világ több mint 200 országában népszerűek, 16 - a világ különböző részein levő - gyártócsarnokkal, 929 teszt laboratóriummal, 96 kutatóközponttal rendelkeznek. Rendkívül innovatív gyártó, közel 90.000 szabadalom fűződik a névhez, és immáron több mint 400 millió felhasználó otthonának kényelmét biztosítják a világon.

gree.jpg

A G-Tech széria tervezésekor a tisztíthatóság volt a fő szempont, a moduláris felépítés miatt a felhasználók is könnyedén megtisztíthatják a fő elemeket, a beépített szűrőt, a rácsokat, a levegő- és vízcsatornákat, a légkivezetéseket és párologtatót is. Ez azt jelenti, hogy ezek az alkatrészek könnyen és hatékonyan tisztíthatók és szervizelhetők, az egyszerű karbantartás hosszabb élettartamot, hatékonyabb működést és a helyiség levegőjébe kerülő szennyeződések csökkentését biztosítja.

gree-g-tech-inverteres-split-klima-bemutato-2.jpg

A G-Tech egy fűtésre optimalizált készülék, -22°C külső hőmérsékletig használható fűtés üzemmódban. A kültéri egység téliesített, karterfűtéssel és csepptálca fűtéssel rendelkezik. A fűtőteljesítménye 3,8 kW, energiahatékonyság szempontjából 4,6 a SCOP érték, ami A++ kategóriának felel meg. A hűtőteljesítménye 3,5 kW - de kapható kisebb, 2,7 kW-os teljesítményű modell is -, a legjobb energiahatékonysági besorolást kapta, a 8,6-os SEER értékkel, ez A+++ kategóriának felel meg. 

A Gree G-Tech légkondicionálót a gyártótól eddig nem megszokott kialakítás jellemzi. Bár a beltéri egység még mindig minimalista stílusú és rendkívül elegáns kialakítású, az oldalán ezüstszínű díszítőpanelekkel rendelkezik. Az ezüstszín egy keskeny csíkban húzódik végig az előlapon, és az egészet egy kis ezüstözött logó díszíti. 

gree-g-tech-inverteres-split-klima-bemutato-3.jpg

Figyelemre méltó a beltéri egység alacsony zajszintje is – mindössze 20 dB-ről indul (Csendes módban). A készülék ezért tökéletes hálószobába, irodába vagy dolgozószobába – vagyis mindenhová, ahol a csendnek kell uralkodnia. A G-Tech-ben a legnagyobb fícsör az elülső lamella szabályozása, amely két irányban, egyszerre függőlegesen és vízszintesen irányítja a légáramlást, a természetes szellőmozgást szimulálja, ezáltal jelentősen csökkenti a légkondicionálás negatív hatását. Ez a példátlan megoldás, amely Smart Flow 3D Pro néven fut, nagyon széles légáramlási szöget ér el, a légkondicionált levegő a szoba minden sarkát eléri huzatszerű légáramoltatás nélkül.

gree-g-tech-inverteres-split-klima-bemutato-4.jpg

Hasznos fejlesztés a Cold Plasma Iongenerátor, ami negatív ionokat bocsát ki magából, amelyek rátapadnak a levegőben található ártalmas részecskékre (vírusok, baktériumok, allergének, gombaspórák), így azok túl nehezek lesznek ahhoz, hogy a levegőben szálljanak, fennakadnak egy aktív elektrosztatikus szűrőn.

A G-Tech klímaberendezés elsősorban a használat kényelmét növelő megoldásokra összpontosít. Ebbe beletartozik az Auto Clean öntisztító funkció (20 perces folyamat, a beltéri egység hőcserélője előbb lejegesedik, majd ezután leolvad), ez megakadályozza a káros mikroorganizmusok kifejlődését a beltéri egységben. Hasznos opció a 8°C-os temperáló fűtés lehetősége, így olyan helyeken, ahol nincs más fűtési lehetőség, például nyaralóba, weekend-házakba megelőzhetjük az esetleges fagykárt. 

A hideg levegő befúvás védelem szintén egy remek funkció, fűtés üzemmódban a kompresszor és a külső ventilátor elindul, de a beltéri ventilátor mindaddig nem indul, amíg a befúvott levegő hőmérséklete kellemesen meleg nem lesz. Mondani sem kell, a készülékek természetesen az új, környezetbarát R32 hűtőközeggel üzemel.

gree-g-tech-inverteres-split-klima-bemutato-5.jpg

Kimondottan szerethető funkció az infrás távirányítóban elhelyezett hőmérséklet szenzor, az I Feel. Ez gyakorlatilag a távirányítóba integrált hőmérő, amely folyamatosan figyeli, érzékeli a környezetében a levegő hőmérsékletét és a kapott adatokat elküldi a beltéri egységnek. Így a berendezés a ventilátor sebességet (automata ventilátor sebesség üzemmódban) és a hőmérsékletet a távirányító elhelyezkedéséhez igazítja, ezzel maximalizálva az elérhető komfortérzetet.

gree-g-tech-inverteres-split-klima-bemutato-6.jpg

A G-Tech kapott egy beépített Wi-Fi modul is, a GREE+ mobilalkalmazás letöltése után távolról is szabályozhatjuk, ki/be kapcsolhatjuk, az időzítőjét programozhatjuk, egyszóval teljes körű vezérlést kapunk a készülék fölött.

gree-g-tech-inverteres-split-klima-bemutato-7.jpg

Összességében a Gree G-Tech Inverteres Split Klíma egy kiváló minőségű, magas teljesítményű, innovatív, moduláris felépítésű klíma, melyet alacsony zajkibocsátása jellemez. Energiahatékony technológiája, az egyszerű karbantarthatósága és kényelmes funkciói nagyszerű befektetést jelentenek mindazok számára, akik otthonuk vagy irodájuk kényelmét és levegőminőségét szeretnék javítani. A légkondicionáló alapvetően az összes szükséges funkcióval rendelkezik, nagyobb teljesítmény ad le, mint más gyártó készülékei, mindezt megfizethető áron. A Gree G-Tech-re H-tarifa igényelhető, így október 15. és április 15. között akár féláron vételezhető az elektromos áram. Nem elhanyagolható tényező a 10 éves garanciaidő sem.

 

Szólj hozzá